Missbruk av alkohol

Alkohol är en sådan sak som lätt kan missbrukas. Det börjar med att man dricker lite, och plötsligt börjar man dricka mer och mer på grund av att man kanske vill döva andra känslor. Men vem börjar missbruka alkohol och kan man underlätta för en alkoholist vid bjudningar med mera?

Vem missbrukar alkohol?

Hos 1177.se kan man läsa mer om alkoholism. Det är faktiskt vem som helst som kan ha problem med alkoholen. På många kanske det inte alls märks utåt, andra visar tydligt sina problem när de dricker. Att säga att någon är alkoholist är alltså inte helt enkelt om inte personen erkänner det själv.

Alkoholfria alternativ

Oavsett om man vet att det finns en alkoholist i sällskapet eller inte kan det vara till stor fördel att duka fram lite olika alkoholfria alternativ på fester och liknande. Det kan vara vatten, juice, alkoholfritt vin eller alkoholfria drinkar.

Det är alltid bra att märka upp det alkoholfria, och tänk på att ställa det tydligt. Om gästerna måste gå och fråga efter alkoholfritt är det lätt hänt att de istället tar något som innehåller alkohol bara för att det är enklare.